Over ons

docent met student en laptop met drinken

Missie & Visie

Het Medical Skills & Simulation Center (MSSC) is een strategische samenwerking tussen vier trainingsfaciliteiten van het AMC: de Snijzalen, het Vaardighedencentrum, het Skillslab Experimentele Chirurgie en de CRM & Skills Room OK. Met het MSSC positioneren en presenteren zij zich samen als één vaardigheden- en simulatiecentrum dat een hoogwaardig en samenhangend aanbod aan trainingen biedt. De missie en visie daarbij luiden:

Missie

Wij ontwikkelen en faciliteren skills en simulatietrainingen voor alle zorgprofessionals en dragen bij aan goede, innovatieve en veilige patiënten zorg.

Visie

Het Medical Skills & Simulation Center wil hét trainingscentrum zijn voor AMC medewerkers en de AMC affiliatieziekenhuizen en andere zorginstellingen uit de regio. Met een website, trainingen die ‘in huis’ plaats vinden, en een goed georganiseerde backoffice, wil zij goed bereikbaar zijn voor zorgprofessionals met een scholingsbehoefte. Met het life long learning concept biedt zij al deze zorgprofessionals vervolgens een breed palet aan passende trainingen , zodat zij hun meest essentiële (medische) vaardigheden kunnen vergroten en/of behouden. Dit kan zijn in de vorm van een al bestaande training of een op maat gemaakte training. Om de kwaliteit van de eigen cursus te waarborgen en deelnemers te certificeren ten behoeve van hun medische registratie werkt het centrum aan een internationaal accreditatie, de ISSH.

Kernkwaliteiten van het centrum zijn:

  • Het hoogwaardige en samenhangende aanbod aan trainingen dat life long learning ondersteunt: van bachelor naar master tot vervolgopleiding, alsmede trainingen tijdens de professionele carrière.
  • Een hechte samenwerking tussen alle faciliteiten, wat de ontwikkeling van gezamenlijke trainingen, op de verschillende trainingsfaciliteiten, mogelijk maakt.
  • Educatief verantwoorde trainingen waarin, onder deskundige begeleiding, vaardigheden worden aangeleerd.

Kernwaarden van het centrum zijn:

  • Samen Sterk
  • Bereikbaar
  • Betrouwbaar
  • Innovatief

Maartje van Haperen

Anesthesioloog

Roelof Jan Oostra

Laboratoria - Medische Biologie

Corien Meijer

Hoofd Vaardighedencentrum

Lydia van der Meij

Hoofd Bij- en nascholing

Vaardighedencentrum

Meibergdreef 9,
1105 AZ, Amsterdam
Bekijk meer details

CRM & Skills Room OK

Meibergdreef 9,
1105 AZ, Amsterdam
Bekijk meer details

Snijzalen

Meibergdreef 9,
1105 AZ, Amsterdam
Bekijk meer details

Bij- en nascholing

Meibergdreef 9,
1105 AZ, Amsterdam
Bekijk meer details
Geldige e-mail is verplicht Vraag is verplicht