CRM & Skillsroom OK

CRM & Skillsroom OK

De CRM & Skills Room houdt zich bezig met simulatietrainingen. De trainingsfaciliteit beschikt over een eigen Laerdal 3G mannequin, inclusief trauma onderdelen, waarmee verschillende soorten trainingen kunnen worden gegeven:

  • Skills trainingen, om technische vaardigheden aan te leren en/of te oefenen;
  • drills trainingen, om herhaaldelijk standaardsituaties en handelingen uit de dagelijkste praktijk te oefenen, met als doel in deze situaties de behandeling snel en adequaat uit te voeren;
  • en Crew Resource Management (CRM) team trainingen, multidisciplinaire trainingen gericht op effectieve communicatie en samenwerking binnen het team.

Met de mannequin kunnen zowel ‘on the fly’ als voorgeprogrammeerde scenario’s worden getraind, waardoor de inhoud van de training goed op uw behoeftes en wensen aangepast kan worden. Daarnaast kan de 3G mannequin mobiel worden aangestuurd, wat maakt dat een training niet alleen in de skills lab ruimte, maar ook op andere locaties binnen en buiten het AMC plaats kan vinden. Hierbij kan samengewerkt worden met lokale trainers/facilitators, maar kan ook een heel team meekomen die de gewenste training verzorgt.

De trainingsfaciliteit bestaat uit een skills lab van het OK-complex, een controle kamer en een briefing ruimte. Het skills lab is volledig ingericht als een “gewone” operatiekamer, dezelfde apparatuur (bijv. een defibrillator) en disposables (bijv. spuiten en medicatie) zijn aanwezig. Afhankelijk van uw wensen kan de ruimte passend ingericht en omgebouwd worden, bijvoorbeeld tot een verpleegkamer op de afdeling. Aan deze ruimte grenst de controle kamer: een ruimte met een grote spiegelruit waar doorheen de trainers onopgemerkt de OK ruimte, camera’s en mannequin kunnen overzien en aansturen. Daarnaast bevindt zich de briefing ruimte, waar de debriefing plaatsvindt.

Voorbeelden van trainingen:

  • CRM team trainingen ontwikkelen, opzetten , draaien en ondersteunen
  • Train-de-trainer cursus voor CRM team trainingen
  • CRM team training op eigen afdeling
  • Multidisciplinaire SEH trauma opvang training

Aanvraag indienen voor maatwerk

Geldige e-mail is verplicht Vraag is verplicht